Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 konijn van ongeveer 1 kg, in stukken (check of de kop, de lever en de niertjes erbij zitten, die geven een lekkere, intense smaak aan je stoofpot!)
  • 20 g bloem
  • olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 6 tenen knoflook, geplet
  • 1/2 fles droge, witte Italiaanse wijn
  • 4 ansjovisfilets
  • handvol kleine olijven met pit
  • 3 grote, rijpe tomaten, ontpit en fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper
  • grof zeezout of Maldon zeezout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Wentel de stukken konijn door de bloem met veel peper en zout.

3. Bak de stukken konijn aan in olijfolie in een gietijzeren pot.

4. Leg de stukken konijn op keukenpapier om het overtollige vet weg te nemen.

5. Doe de rozemarijn en de knoflook in dezelfde pot en bak ze aan tot de knoflook zacht is, maar niet verkleurd.

Davidsfonds
© Davidsfonds

6. Voeg de witte wijn toe, wacht tot die kookt en doe dan de rest van de ingrediënten en het konijn erbij.

7. Doe het deksel op de pot en schuif hem voor een uurtje in de oven.

Uit: Het goeie leven, Agnes Goyvaerts en Wim Lybaert (Manteau, 24,99 euro)

Voor 4 personen1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Wentel de stukken konijn door de bloem met veel peper en zout. 3. Bak de stukken konijn aan in olijfolie in een gietijzeren pot. 4. Leg de stukken konijn op keukenpapier om het overtollige vet weg te nemen. 5. Doe de rozemarijn en de knoflook in dezelfde pot en bak ze aan tot de knoflook zacht is, maar niet verkleurd. 6. Voeg de witte wijn toe, wacht tot die kookt en doe dan de rest van de ingrediënten en het konijn erbij. 7. Doe het deksel op de pot en schuif hem voor een uurtje in de oven.