Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 g verse tomaten (type San Marzano)
  • 500 g middelgrote stevige aardappels
  • een handjevol kappers
  • 1 middelgrote zoete ui
  • 2 gedroogde visjes (facultatief, verkrijgbaar
  • in Arabische vishandels)
  • 3 à 4 eetlepels zachte olijfolie extra vierge
  • peper en zout

De kappers ontzouten. De aardappels in de schil koken in zout water. Wanneer ze gaar zijn, de schil verwijderen en de aardappels in vieren snijden. Op een schaal leggen en de olijfolie toevoegen. Een half uur laten rusten, maar af en toe even omroeren. Voor het opdienen de in stukjes

gesneden tomaten, de in schijfjes gesneden ui, de kappertjes en de in fijne stukjes gesneden vis toevoegen. Op smaak brengen met peper. De

gedroogde vis mag eventueel vervangen worden door drie ansjovisjes die vooraf ontzilt zijn in lauw water.

De kappers ontzouten. De aardappels in de schil koken in zout water. Wanneer ze gaar zijn, de schil verwijderen en de aardappels in vieren snijden. Op een schaal leggen en de olijfolie toevoegen. Een half uur laten rusten, maar af en toe even omroeren. Voor het opdienen de in stukjes gesneden tomaten, de in schijfjes gesneden ui, de kappertjes en de in fijne stukjes gesneden vis toevoegen. Op smaak brengen met peper. De gedroogde vis mag eventueel vervangen worden door drie ansjovisjes die vooraf ontzilt zijn in lauw water.