Dit heb je nodig:

  • 6-8 Libanese komkommers
  • 20 zwarte peperkorrels
  • 4 tenen knoflook, geschild en in plakjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 theelepels zout
  • 225 ml water
  • 1 weckpot van 1 liter

Stap voor stap

  1. Snijd de komkommers in de lengte doormidden (ze mogen niet langer zijn dan de pot diep is).
  2. Doe de peperkorrels, knoflook en laurier in een steriele glazen pot. Zet de komkommers strak tegen elkaar in de pot en laat aan de bovenkant een ruimte van 2,5 cm vrij. Bestrooi ze met zout.
  3. Voeg zo veel water toe dat de komkommers helemaal onderstaan.
  4. Draai het deksel erop. Laat de pot 1 week op kamertemperatuur buiten de zon staan; de groente moet zacht zijn en doordrenkt met pekel. Enige verandering van kleur is normaal. De komkommers zijn in de koelkast tot 3 maanden houdbaar.

Dit recept komt uit Fermenteren, Adam Elabd (Kosmos Uitgevers, €20)