Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 rode paprika's
  • 1 gehakte sjalot
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • 1 theelepel griessuiker
  • 2 dl olijfolie

Schil de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Stoof ze samen met de sjalot aan in een weinig olijfolie. Voeg er de overige ingrediënten aan toe en laat alles stoven. Voeg er op het laatste moment de olijfolie aan toe en mix alles in de blender. Wrijf door een puntzeef en houd warm.

Schil de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Stoof ze samen met de sjalot aan in een weinig olijfolie. Voeg er de overige ingrediënten aan toe en laat alles stoven. Voeg er op het laatste moment de olijfolie aan toe en mix alles in de blender. Wrijf door een puntzeef en houd warm.