Indiase erwtenkerrie met kaas en linzenpuree

18/11/15 om 12:02 - Bijgewerkt op 11/10/18 om 12:24

Indiase erwtenkerrie met kaas en linzenpuree

© Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl bruin mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl gemalen kaneel
  • 3/4 tl mild kerriepoeder
  • 1 ui
  • 3 cm gember
  • 4 tenen knoflook
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 tl bruine suiker
  • 1,5 dl water
  • 300 g diepvrieserwten
  • 150 g paneerkaaseen
  • scheut kokosmelk
  • naanbrood

Voor de linzenpuree:

  • 250 g rode linzen
  • 1 l warm water
  • 200 g tomatenblokjes in blik
  • 1 rood pepertje
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • 3 cm gember
  • 1 bosje koriander

Bereiding

Doe voor de linzenpuree de linzen in een kom en giet er kokend water op. Laat 10 min. weken. Giet af en doe in een pan met 1 l warm water. Breng aan de kook op hoog vuur en schuim af. Zet lager en laat de linzen in 20 min. gaar koken. Pureer ze met de tomaten, het ontpitte en fijn gehakte pepertje, de saffraan, de fijn gehakte gember en fijn gehakte koriander. Laat nog even inkoken. Maak de kerrie. Verhit de olie, fruit de specerijen, gesnipperde ui, fijn gehakte gember en geperste knoflook 5 min. Voeg tomaten, suiker en het water toe. Laat 20 min. inkoken; roer af en toe. Voeg erwten, kaas en kokosmelk toe, laat 5 min. zacht stoven. Kruid naar smaak en serveer met de linzenpuree. Werk af met de rest van de koriander en het naanbrood.

Tip: paneer is een zachte Indiase kaas, u kunt hem vervangen door de Griekse kaas halloumi.

Onze partners