In pancetta gewikkeld varkenshaasje met julienne van spruitjes en eekhoorntjesbrood
-
Moeilijkheid
Gemiddeld
Een varkenshaasje in een feestelijk jasje van pancetta, omringd met paddenstoelen, aardappelen en spruitjes. Zo gemakkelijk wordt je dagelijkse maaltijd een feestmaal.
Voor 4 personen
- 750 tot 800 g varkenshaasje
- 25 tot 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 500 g spruiten
- 4 grote aardappelen
- 20 cl wijn
- 250 g pancetta in sneetjes
- boter
- olijfolie
- room 40%
Bereiding
- Week de gedroogde paddestoelen minstens 2 uur in koud water; laat de paddestoelen uitlekken; hak ze in stukjes en zet de stukjes in olijfolie; zeef het weekvocht en reduceer tot stroop.
- Bak het in pancetta gewikkeld haasje in boter-olijfolie; plaats de voorverwarmde braadslee met het vlees in een oven van 175 Ā°C gedurende ongeveer 20 minuten.
- Schil de aardappelen en snijd ze in ronde plakken van 1 cm. Bak ze aan in de rest van het braadvet van het vlees en schik naast het haasje in de braadslede. Zeef de paddestoelenstroop in de ingekookte wijn; breng terug aan de kook en voeg er op het kookpunt een half kopje room bij. Breng terug tot aan het kookpunt en zet op een warme plaats
- Verwijder de buitenste blaadjes en de stengel van de spruiten. Halveer de spruitjes in de lengte en snijd ze in flinterdunne reepjes; stoof deze zachtjes beetgaar in olijfolie. Serveer de spruitjes met het varkenshaasje en de paddenstoelensaus.
Recept: Hans Christiaens
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier