In pancetta gewikkeld varkenshaasje met julienne van spruitjes en eekhoorntjesbrood

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een varkenshaasje in een feestelijk jasje van pancetta, omringd met paddenstoelen, aardappelen en spruitjes. Zo gemakkelijk wordt je dagelijkse maaltijd een feestmaal.

Nodig voor 4 personen

750 tot 800 g varkenshaasje

25 tot 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood

500 g spruiten

4 grote aardappelen

20 cl wijn

250 g pancetta in sneetjes

boter

olijfolie

room 40%

Bereiding

1. Week de gedroogde paddestoelen minstens 2 uur in koud water; laat de paddestoelen uitlekken; hak ze in stukjes en zet de stukjes in olijfolie; zeef het weekvocht en reduceer tot stroop.

2. Bak het in pancetta gewikkeld haasje in boter-olijfolie; plaats de voorverwarmde braadslee met het vlees in een oven van 175 °C gedurende ongeveer 20 minuten.

3. Schil de aardappelen en snijd ze in ronde plakken van 1 cm. Bak ze aan in de rest van het braadvet van het vlees en schik naast het haasje in de braadslede. Zeef de paddestoelenstroop in de ingekookte wijn; breng terug aan de kook en voeg er op het kookpunt een half kopje room bij. Breng terug tot aan het kookpunt en zet op een warme plaats

4. Verwijder de buitenste blaadjes en de stengel van de spruiten; halveer de spruitjes in de lengte en snijd ze in flinterdunne reepjes; stoof deze zachtjes beetgaar in olijfolie.

Recept: Hans Christiaens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content