In fruitsap gepocheerde peren

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 korte, dikke peren (type Doyenné if Saint-Rémy)

1 l appel-perensap

1 snuifje kaneelpoeder (facultatief)

120 g melkchocolade

4-5 el appel-mangosap

Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan. Schik de vruchten in een kookpan zo dicht mogelijk tegen elkaar. Overgiet ze met het appel-perensap en verwarm op matig vuur. Voeg er eventueel een snuifje kaneel aan toe. De peren moeten gaar zijn, maar stevig blijven.

Doe de chocolade en het appel-mangosap in een kommetje voor de microgolfoven. Verwarm gedurende 20 seconden. Haal het kommetje uit de oven en roer door de chocolade, die de consistentie van een dikke coulis moet hebben. Schik de peren op borden en overgiet met de chocoladesaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content