Voor 1 taart (6 à 8 personen):

1 taartring (15 cm doorsnede, 5 cm hoog)

1 plastieken taartbandje

Voor de bodem:

4 boterwafels, gebroken in fijne stukjes

30 g witte chocolade, gesmolten

Voor de vanille-ijsparfait:

zie recept vanille-ijsparfait met frambozencoulis

Voor het aardbeienijs:

1 dl slagroom

1 dl water

80 g suiker

20 g honing

300 g aardbeien, in stukjes gesneden en in de vriezer geplaatst

Voor de afwerking:

1 dl slagroom

10 g suiker

enkele aardbeien

Plaats de taartring bekleed met een plastieken taartbandje op een schotel.

Taartbodem: meng de gebroken boterwafeltjes met de gesmolten chocolade, verdeel met een lepel over de bodem van de taartring.

Vul de taartring verder tot de helft met de vanille-ijsparfait. Zet enkele uren in de diepvriezer.

Aardbeienijs: klop de slagroom tot half vast, zet in de koelkast.

Breng het water, de suiker en de honing aan de kook. Laat afkoelen.

Giet de koude siroop in een blender en mix geleidelijk met de bevroren stukjes aardbei tot een gladde massa. Meng er de opgeklopte slagroom door. Verdeel het aardbeienijs over de vanille-ijsparfait en zet opnieuw in de diepvriezer.

Klop de slagroom met de suiker tot een vaste crème. Ontvorm de ijstaart. Werk af met enkele rozassen slagroom en verse aardbeien.

Voor 1 taart (6 à 8 personen):1 taartring (15 cm doorsnede, 5 cm hoog)1 plastieken taartbandjeVoor de bodem:4 boterwafels, gebroken in fijne stukjes30 g witte chocolade, gesmoltenVoor de vanille-ijsparfait:zie recept vanille-ijsparfait met frambozencoulisVoor het aardbeienijs:1 dl slagroom1 dl water80 g suiker20 g honing300 g aardbeien, in stukjes gesneden en in de vriezer geplaatstVoor de afwerking:1 dl slagroom10 g suikerenkele aardbeienPlaats de taartring bekleed met een plastieken taartbandje op een schotel.Taartbodem: meng de gebroken boterwafeltjes met de gesmolten chocolade, verdeel met een lepel over de bodem van de taartring.Vul de taartring verder tot de helft met de vanille-ijsparfait. Zet enkele uren in de diepvriezer.Aardbeienijs: klop de slagroom tot half vast, zet in de koelkast.Breng het water, de suiker en de honing aan de kook. Laat afkoelen.Giet de koude siroop in een blender en mix geleidelijk met de bevroren stukjes aardbei tot een gladde massa. Meng er de opgeklopte slagroom door. Verdeel het aardbeienijs over de vanille-ijsparfait en zet opnieuw in de diepvriezer.Klop de slagroom met de suiker tot een vaste crème. Ontvorm de ijstaart. Werk af met enkele rozassen slagroom en verse aardbeien.