IJssoufflé van frambozen met marmerchocolade

  • Moeilijkheid

IJssoufflé van frambozen met marmerchocolade
© Diane Hendrikx

Voor 4:

120 g eiwit

200 g suiker

0,5 l frambozencoulis (vers of diepvries)

0,25 l room (hoog vetgehalte)

enkele frambozen

enkele muntblaadjes

100 g fondantchocolade

100 g witte chocolade

Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Schep de helft van de coulis erbij. Klop ook de room stijf en schep door het mengsel. Verdeel over vormpjes en laat minstens 12 uur invriezen.

Smelt de witte en de zwarte chocolade. Bedek een plastieken platte schaal met plasticfolie en span deze strak aan. Druppel de fondantchocolade en vervolgens de witte chocolade op de schaal. Strijk de druppels met de vingers open. Laat minstens 45 minuten opstijven in de koelkast.

Plaats de soufflé in het midden van de borden. Versier met een muntblaadje en een stuk gemarmerde chocolade. Sprenkel de rest van de coulis rond de soufflé en leg enkele frambozen op het bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content