Voor 8 stuks:

Voor de granolakoekjes:

2 eiwitten

50 g poedersuiker

150 g granola

15 g bloem

20 g gesmolten boter

Voor de ijsparfait van magere kwark:

100 g slagroom

50 g volle melk

40 g suiker

2 eidooiers

130 g magere kwark

Verder:

een uitsteker of ring van 7 cm doorsnede

ronde taartringen van 6 cm doorsnede

plastieken taartbandjes

Granolakoekjes: klop het eiwit met de poedersuiker tot schuim. Meng er de granola, de bloem en de gesmolten boter door. Verdeel het beslag met behulp van een uitsteker of ring van 7 cm doorsnede over een bakmatje. Bak 9 à 10 minuten op 170°C.

IJsparfait: klop de slagroom op, zet in de koelkast. Breng de melk met de helft van de suiker aan de kook. Klop de eidooiers met de rest van de suiker los. Giet een deel van de kokende vloeistof op de eidooiers, meng goed. Breng alles over in één kookpan. Verwarm tot 85°C en klop koud tot een luchtig beslag. Meng er de magere kwark en de opgeklopte slagroom door.

Verdeel de ijsparfait over de taartringen bekleed met een plastieken taartbandje. Zet enkele uren in de diepvriezer.

Ontvorm de taartjes en leg deze tussen 2 granolakoekjes.

Voor 8 stuks:Voor de granolakoekjes:2 eiwitten50 g poedersuiker150 g granola15 g bloem20 g gesmolten boterVoor de ijsparfait van magere kwark:100 g slagroom50 g volle melk40 g suiker2 eidooiers130 g magere kwarkVerder:een uitsteker of ring van 7 cm doorsnederonde taartringen van 6 cm doorsnedeplastieken taartbandjesGranolakoekjes: klop het eiwit met de poedersuiker tot schuim. Meng er de granola, de bloem en de gesmolten boter door. Verdeel het beslag met behulp van een uitsteker of ring van 7 cm doorsnede over een bakmatje. Bak 9 à 10 minuten op 170°C.IJsparfait: klop de slagroom op, zet in de koelkast. Breng de melk met de helft van de suiker aan de kook. Klop de eidooiers met de rest van de suiker los. Giet een deel van de kokende vloeistof op de eidooiers, meng goed. Breng alles over in één kookpan. Verwarm tot 85°C en klop koud tot een luchtig beslag. Meng er de magere kwark en de opgeklopte slagroom door.Verdeel de ijsparfait over de taartringen bekleed met een plastieken taartbandje. Zet enkele uren in de diepvriezer.Ontvorm de taartjes en leg deze tussen 2 granolakoekjes.