IJskoude Spaanse meloensoep
09-06-2011, 17:04
Bijgewerkt op: 15-04-2024, 18:53
Ingrediënten
- 50 g geschaafde amandelen
- 50 g oud verkruimeld wit brood
- 2 teentjes geschilde knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- zout
- ijsblokjes
- 1 suikermeloen
Bereiding
- Meng 50 g geschaafde amandelen met 50 g oud, verkruimeld wittebrood en 2 teentjes geschilde knoflook in een mixer.
- Voeg 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn en zout toe. Crush 2 kopjes ijsblokjes en meng met in blokjes gesneden suikermeloen en het amandelmengsel uit de mixer.
- Het is de gewoonte om de meloensoep in de borden nog 1 à 2 minuten te roeren tot het ijs smelt en de soep gegeten kan worden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier