IJskoude Spaanse meloensoep

© Getty
Ingrediƫnten
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 50 g oud verkruimeld wit brood
  • 2 teentjes geschilde knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • zout
  • ijsblokjes
  • 1 suikermeloen
Bereiding
  1. Meng 50 g geschaafde amandelen met 50 g oud, verkruimeld wittebrood en 2 teentjes geschilde knoflook in een mixer.
  2. Voeg 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn en zout toe. Crush 2 kopjes ijsblokjes en meng met in blokjes gesneden suikermeloen en het amandelmengsel uit de mixer.
  3. Het is de gewoonte om de meloensoep in de borden nog 1 Ć  2 minuten te roeren tot het ijs smelt en de soep gegeten kan worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content