Voor 4:

pulp van 8 grote rijpe tomaten (gepeld, ontpit en grof gesneden vruchtvlees)

het sap van 1 sinaasappel

8 korianderzaden

peper en zout

1 el geconcentreerde tomatenpuree

1 el sherryazijn

1 komkommer

olijfolie

het sap van 1 citroen

4 makreelfilets

vers bieslook

Doe de tomatenpulp met het sinaasappelsap, het korianderzaad, peper, zout en tomatenpuree in de keukenblender en mix tot een gladde soep. Giet door een fijne zeef en controleer de kruiding met peper en zout en een scheut sherryazijn om de smaak op te krikken. Zet ten minste drie uur in de ijskast. De soep zal dieprood kleuren en de luchtbellen zullen naar de top rijzen.

Schil de komkommer en snij overlangs in tweeën. Verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in fijne repen. Marineer in peper, zout, olijfolie en citroensap. De komkommer zal vocht vrijgeven en malser worden.

Gril de makreel in een grillpan en serveer op een hoopje komkommer in de ijskoude tomatensoep. Werk af met bieslook.

Tijd: 20' + 3 uur

Moeilijk: 2

Voor 4:pulp van 8 grote rijpe tomaten (gepeld, ontpit en grof gesneden vruchtvlees)het sap van 1 sinaasappel8 korianderzadenpeper en zout1 el geconcentreerde tomatenpuree1 el sherryazijn1 komkommerolijfoliehet sap van 1 citroen4 makreelfiletsvers bieslookDoe de tomatenpulp met het sinaasappelsap, het korianderzaad, peper, zout en tomatenpuree in de keukenblender en mix tot een gladde soep. Giet door een fijne zeef en controleer de kruiding met peper en zout en een scheut sherryazijn om de smaak op te krikken. Zet ten minste drie uur in de ijskast. De soep zal dieprood kleuren en de luchtbellen zullen naar de top rijzen.Schil de komkommer en snij overlangs in tweeën. Verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in fijne repen. Marineer in peper, zout, olijfolie en citroensap. De komkommer zal vocht vrijgeven en malser worden.Gril de makreel in een grillpan en serveer op een hoopje komkommer in de ijskoude tomatensoep. Werk af met bieslook.Tijd: 20' + 3 uurMoeilijk: 2