Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 eierdooiers, 40 g suiker
  • 165 ml melk, 1/3 l room
  • 2 eiwitten, 80 g suiker
  • 1 el koffie, rum

Breng de melk aan de kook. Klop de eigelen met 40 g suiker tot een ruban. Voeg al kloppend de kokende melk toe en daarna de gemalen koffie. Warm zachtjes op zonder te laten koken en laat lichtjes indikken. Roer door een zeef en plaats in een koudwaterbad om te laten afkoelen.

Breng 60 g suiker met een scheut water aan de kook, laat 10 minuten doorkoken. Klop daarna de eiwitten met de resterende 20 g suiker op. Giet de hete suiker bij het opgeklopte eiwit. Blijf lichtjes kloppen tot dit mengsel afgekoeld is.

Klop de room half vast en spatel door de koffiesaus. Meng vervolgens door het opgeklopte eiwit (meringue), parfumeer met een scheut rum.

Bekleed 4 koffiekopjes met een papiertje, zodat er wat hoogte gecreëerd kan worden. Vul met de soufflé en zet in de diepvriezer.

Verwijder de papiertjes voor het serveren, bespuit met wat slagroom.

Breng de melk aan de kook. Klop de eigelen met 40 g suiker tot een ruban. Voeg al kloppend de kokende melk toe en daarna de gemalen koffie. Warm zachtjes op zonder te laten koken en laat lichtjes indikken. Roer door een zeef en plaats in een koudwaterbad om te laten afkoelen. Breng 60 g suiker met een scheut water aan de kook, laat 10 minuten doorkoken. Klop daarna de eiwitten met de resterende 20 g suiker op. Giet de hete suiker bij het opgeklopte eiwit. Blijf lichtjes kloppen tot dit mengsel afgekoeld is. Klop de room half vast en spatel door de koffiesaus. Meng vervolgens door het opgeklopte eiwit (meringue), parfumeer met een scheut rum. Bekleed 4 koffiekopjes met een papiertje, zodat er wat hoogte gecreëerd kan worden. Vul met de soufflé en zet in de diepvriezer. Verwijder de papiertjes voor het serveren, bespuit met wat slagroom.