Ijs van soja-perzikyoghurt met vruchtencoulis
Nodig voor vier:
Nodig voor vier:
4 dl sojamelk
2,5 dl sojaroom
2,5 dl soja-perzikyoghurt
100 g suiker, opgelost in een weinig warm water
enkele druppels vanille-essence
een snuif kaneel en saffraan
Saus:
1 rijpe mango
1 banaan
een scheut sinaasappelsap
een scheutje schuimwijn Méthode Champenoise
Versiering:
blaadjes verse munt, aalbessen en/of Kaapse kruisbessen
De sojamelk, soja-perzikyoghurt, sojaroom en de afgekoelde suikeroplossing mengen en parfumeren met kaneel, vanille-essence en saffraan. De mengeling in een koelmachine tot ijs draaien. De vruchten schillen en het vruchtvlees met een scheut sinaasappelsap en een scheut schuimwijn pureren. De coulis zeven. Bolletjes ijs draaien en op borden schikken. De saus rond het ijs gieten en versieren met munt, Kaapse kruisbes en/of aalbessen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier