IJs met babelutte en kletskoppen

2463225

Wie wil er een vanille-ijsje met babeluttensaus en babeluttencrumble?

Wie wil er een vanille-ijsje met babeluttensaus en babeluttencrumble?

IJs met babelutte en kletskoppen

Voor 4 personen

40 g boter

115 g suiker

25 g amandelschilfers

15 g bloem

Voor de babeluttensaus:

100 g babelutten

scheutje room of melk

Voor de babeluttencrunch:

100 g babelutten

vanille-ijs, om te serveren

Bereiding

1. Laat de boter smelten, voeg een scheutje water, de suiker en amandelschilfers toe. Meng de bloem onder het deeg en rol uit tot een cilinder. Wikkel deze in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast. Snijd in plakjes van ±0,5 cm en bak de kletskoppen in een voorverwarmde oven op 170 °C tot ze goudbruin zijn.

2. Laat voor de saus de babelutten au bain-marie smelten en voeg een scheutje room of melk toe. Roer glad.

3. Doe voor de crunch de babelutten in een keukenrobot en maal fijn. Of doe de babelutten in een plastic zak en klop ze fijn met een deegrol.

4. Schep bolletjes vanille-ijs en rol ze in de babeluttencrunch. Leg in kommetjes, overgiet met de babeluttensaus en serveer met de kletskoppen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content