Hutsepot

  • Moeilijkheid

Met deze traditionele Vlaamse hutsepot kun je al je gasten verleiden. Veel groenten, veel vlees, veel smaak.

Voor 4 personen

boter

350 g runderstoofvlees in dobbelstenen van 4 bij 4 cm

350 g kalfsschenkel

1 liter blanke fond

2 grofgehakte wortelen

1 fijngesneden preiwit

1 fijngesneden tak groene selderij

1 gepikeerde ui (gepeld en bestoken met 8 kruidnagels)

kruidentuil

peper en zout

12 jonge wortelen

4 rapen

1/4 kleine knolselderij

500 g aardappelen

1/4 kleine savooikool

8 dikke sneden gerookt spek

4 tot 8 kruidenworsten

Bereiding

1. Smelt boter in een grote pan en bak het vlees langs alle kanten erin aan. Haal uit de pan en zet apart. Blus de pan met 1,5 dl fond en doe de groenten erbij. Laat ze even stoven. Voeg de kruidentuil toe en bevochtig met de rest van de fond. Breng zacht aan de kook en laat afgedekt 20 min. zacht sudderen.

2. Doe het vlees erbij en dek weer af. Laat nog 90 minuten zacht sudderen, tot het vlees bijna uit elkaar valt. Controleer de kruiding.

3. Maak de groenten schoon en bereid ze apart. Stoof de wortelen, de rapen, de knolselderij in boter beetgaar. Kook de aardappelen en blancheer de savooikool. Bak het spek en de worstjes in boter.

4. Schik onderaan in een grote kom eerst de groenten. Versnijd eventueel het vlees en verdeel over de groenten. Giet de bouillon erover en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content