Ingrediënten

Zeeduivel

  • 4 dikke schijven zeeduivel van 200 g
  • boter

Hutsepot

  • 50 g rapen (in blokjes)
  • 50 g schorseneren (in reepjes)
  • 50 g knolselder (in blokjes)
  • 50 g spruitjes (in 2 gesneden)
  • 50 g aardappelen (in blokjes)
  • 50 g ui (fijngesneden)
  • 50 g groene kool (in kleine stukjes)
  • 1 teentje look
  • 500 g spekblokjes (gerookt en gezouten)
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 kruidnagel
  • tijm
  • laurier

Nootmuskaatroom

  • 200 ml room
  • mosterd
  • versgemalen nootmuskaat

Bereiding

  1. Hutsepot: stoof de ui en spekblokjes met boter. Voeg alle groentjes toe en kook zacht in de bouillon met de kruidnagel, tijm en laurier.
  2. Nootmuskaatroom: klop de room voor 3/4 op met wat mosterd en nootmuskaat.
  3. Zeeduivel: bak de zeeduivel gaar in bruisende boter.
  4. Dresseren: schik wat van de hutsepot in een diep bord, leg de zeeduivel erop en werk af met een lepel nootmuskaatroom.

ID van de chef

Stijn Bauwens

Restaurant De Kruidenmolen

Dorpsstraat 1, 8420 Klemskerke (De Haan)

www.kruidenmolen.be

ZeeduivelHutsepotNootmuskaatroom