Hummus van aubergines

© Getty

Hummus van aubergines: zo maak je een portie voor 4 personen.

Nodig
  • 3 aubergines
  • 100 g sesampasta
  • 2 el sesamolie
  • 5 tenen knoflook
  • peper en zout
  • scheut room
  • sap van 1 citroen
  • cayennepeper
  • olijfolie
  • brood
Zo maak je hummus van aubergines
  1. Snij aubergines in plakken en grill tot ze gaar zijn.
  2. Prak het vruchtvlees van de aubergines fijn met een vork.
  3. Meng de sesampasta met sesamolie. Hak de look fijn, meng onder de pasta. Kruid het mengsel met peper en zout en leng aan met de room.
  4. Roer het mengesel onder de geprakte aubergines, kruid bij met citroensap, cayennepeper en zout.
  5. Serveer de hummus met olijfolie en brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content