huisgemaakt paté
14-06-2011, 08:34
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:24
voor 1 kg
voor 1 kg
1/3 wild (of ander vlees)
1/3 wangenvet
1/3 varkenslever
laurier
tijm
jeneverbessen
1 ei
1 etl graanmosterd
brood
room
10 gr zout
peper
5 gr kleurzout
Alles 1 nacht laten marineren in een sterke wildfond met laurier, tijm en jeneverbessen.
Het mengsel door de vleesmolen draaien met 1 snede brood geweekt in room (per 1 kg mengsel).
Alles op smaak brengen met per 1 kg mengsel : 10 g zout, 5 g kleurzout, 60 draaien aan de pepermolen, 1 lepel graanmosterd,1 ei.
De pâté bakken in bain-marie in een oven van 180°C tot een kerntemperatuur van 60°C
Laten afkoelen onder een gewicht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier