Huevos Rancheros

© Getty

Maak deze pittige huevos rancheros voor een Mexicaans ontbijt. De eitjes worden gebakken of gepocheerd in tomatensaus met bonen, en opgediend op een tortilla.

Voor 4 personen
  • olijfolie
  • 1 grote rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 1-2 rode chilipepers, ontpit
  • 3 verse laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 2 blikken gepelde tomaten van 400 g
  • 1 tl bruine suiker
  • 4 eieren
  • 4 tortilla’s, licht opgewarmd in de oven
  • 100 g cheddar, geraspt
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
Bereiding
  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan met zware bodem. Snij ui, knoflook, paprika’s en chilipepers in plakjes. Fruit in olie, samen met de laurierblaadjes en het kaneelstokje. Voeg tomaten en suiker toe en plet de tomaten met een vork. Laat stoven tot een dikke saus.
  2. Maak 4 putjes in de saus. Breek er de eieren in en kruid met peper en zout. Leg een deksel op de pan en laat nog 3 à 4 minuten pruttelen tot de eieren gaar zijn.
  3. Verdeel de saus en eieren over de tortilla’s. Werk af met cheddar en koriander.
  4. Serveer de huevos rancheros meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content