Ingrediënten

Voor 20 koekjes:

  • 50 g boter
  • 50 g acaciahoning
  • 50 g suiker
  • 50 g bloem

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de honing toe en verwarm nog even. Haal van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed en voeg ten slotte de bloem toe. Meng tot een zacht deeg en zet ten minste 2 uur koel weg.

Verwarm de oven voor op 150°C. Leg 6 hoopjes deeg ter grootte van een walnoot op een bakplaat belegd met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen het deeg, want de koekjes zetten uit tijdens het bakken. Duw de deeghoopjes uit tot cirkels van 3 mm dik. Bak de koekjes in 6 min. goudbruin.

Laat de honingkoekjes 15 sec. rusten alvorens u ze van de bakplaat haalt. Plooi de koekjes eventueel over een deegrol of glas, zodat ze een mooie dakpanvorm krijgen. Verwerk de rest van het deeg op dezelfde manier.

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de honing toe en verwarm nog even. Haal van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed en voeg ten slotte de bloem toe. Meng tot een zacht deeg en zet ten minste 2 uur koel weg. Verwarm de oven voor op 150°C. Leg 6 hoopjes deeg ter grootte van een walnoot op een bakplaat belegd met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen het deeg, want de koekjes zetten uit tijdens het bakken. Duw de deeghoopjes uit tot cirkels van 3 mm dik. Bak de koekjes in 6 min. goudbruin. Laat de honingkoekjes 15 sec. rusten alvorens u ze van de bakplaat haalt. Plooi de koekjes eventueel over een deegrol of glas, zodat ze een mooie dakpanvorm krijgen. Verwerk de rest van het deeg op dezelfde manier.