POMPOEN-WAFELTAART

Barnini en Kaffeenini zijn begrippen in Antwerpen. Naast hun rijkelijk belegde bagels, uitgebreid assortiment aan koffies en homemade iceteas, kun je er ook terecht voor deze hippe pompoen-wafeltaart. Pompoen wordt in Amerika regelmatig gebruikt in desserts. Omdat hij van nature al een zoete smaak heeft, kun je het resultaat wat vergelijken met de worteltaart die hier al ingeburgerd is. barnini.be, kaffeenini.be
...

Barnini en Kaffeenini zijn begrippen in Antwerpen. Naast hun rijkelijk belegde bagels, uitgebreid assortiment aan koffies en homemade iceteas, kun je er ook terecht voor deze hippe pompoen-wafeltaart. Pompoen wordt in Amerika regelmatig gebruikt in desserts. Omdat hij van nature al een zoete smaak heeft, kun je het resultaat wat vergelijken met de worteltaart die hier al ingeburgerd is. barnini.be, kaffeenini.beEen chocoladetaart die gebakken wordt in de koelkast: vreemder én gemakkelijker kan het niet worden. Ideaal voor de raw foodies onder ons, of als je oven al in beslag genomen wordt door de kalkoen. Het is een klassieker bij 'Eten vol leven', een klein eethuis in Antwerpen-centrum, dat gespecialiseerd is in een biologische, raw en high raw, plantaardige en glutenvrije keuken. Alle gerechten en dranken worden artisanaal en ter plekke bereid, op basis van pure en wholefood ingrediënten. etenvolleven.beDe cinnamon bun of het kaneelbroodje is een klassieker uit Zweden en zijn populariteit neemt almaar toe. Het is een heerlijk dessert met veel mogelijkheden en helemaal niet zo moeilijk te maken. Zijn ronde vorm doet zelfs wat denken aan een kerststronk. In het knusse gebak- en cupcakehuisje Julie's House, in het centrum van Gent, zijn behalve taarten, brownies en cupcakes, ook de kaneelbroodjes verkrijgbaar. Julie ontdekte de cinnamon bun tijdens haar vakantie in Amerika, en bracht hem op haar manier naar Gent. julieshouse.beDe sneeuwballen van patisserie Bloch zijn een originele Gentse uitvinding uit 1913, van August Larmuseau. Ook vandaag zijn ze nog razend populair. Patisserie Bloch sloot in 2008 de deuren, maar heeft intussen een succesvolle foodtruck en maakte het Belgisch Bakboek met nog vele andere overheerlijke recepten. facebook.com/bloch1899