Hollandse Nieuwe met aardappel en tomaatcompote

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

2 maatjesharingen

200 gram aardappelpuree

1 tomaat

zwarte peper

5 cl witte wijnazijn

boter

100 gram zeekraal

Ontvel en ontpit de tomaat en snijd in blokjes. Laat marineren in enkele druppels witte wijnazijn en kruid met zwarte peper uit de molen. Versnijd de maatjesfilets in blokjes. Pocheer de schoongemaakte zeekraal kort, laat uitlekken en stoof aan in wat boter. Breng op smaak met peper. Meng de gemarineerde tomatenblokjes door de warme aardappelpuree.

Schik, op een bord, de puree in een presentatiering met daarop de haringblokjes. Werk af met de gestoofde zeekraal en wat stoofboter. Kruid bij naar smaak.

Recept: Stefaan Daeninck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content