Hoevebrood

Dit is een basisbereiding voor brood. Voorzie de nodige voorbereidings- en baktijd.

Ingrediënten

  • 20 g verse gist
  • 3 dl lauw water
  • 500 g bruin broodmeel
  • 1 tl zout
  • een klontje reuzel
  • bloem, voor de afwerking

Bereiding

1. Los de gist op in het water. Maak een hoopje van het meel. Voeg het vocht toe en kneed het deeg 20 min. met de hand of 12 min. machinaal. Voeg tijdens het kneden het zout en de reuzel toe. Laat het deeg na het kneden 30 min. rijzen onder een droge doek.

2. Druk het deeg nadien plat en vouw dicht. Bol het deeg op en laat 10 min. rusten. Rol het deeg uit tot een ovaal en bestrooi met bloem. Laat 40 min. rijzen onder een droge doek.

3. Snijd het deeg tijdens het rijzen in met een scherp mes.

4. Bak het brood daarna 45 min. in een voorverwarmde oven van 220 °C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content