Voor 4

2 peren, 2 nectarines, 1 tros rode druiven, 1 teen knoflook, 2 el zonnebloemolie, 800 g hindefilet, 50 g boter, 1 el roze peper, grof gemalen, 1 el cognac

Bereidingswijze:

Was al het fruit. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Halveer en ontpit de nectarines. Haal de druiven van de tros.

Pel de knoflook, verwijder de kiem en hak de knoflook fijn.

Verhit de olie in een braadpan en bak de hindefilet 5 minuten aan alle kanten. Voeg de boter in blokjes en het fruit toe en bak nog 5 minuten. Kruid met peper en zout.

Haal de hindefilet en het fruit uit de pan. Strooi er de knoflook en roze peper over, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.

Blus de pan op hoog vuur met de cognac en schraap de bakresten los met een houten lepel.

Versnij de hindefilet. Verdeel over vier borden samen met het fruit. Lepel er de saus over en serveer meteen.

Voor 42 peren, 2 nectarines, 1 tros rode druiven, 1 teen knoflook, 2 el zonnebloemolie, 800 g hindefilet, 50 g boter, 1 el roze peper, grof gemalen, 1 el cognacBereidingswijze:Was al het fruit. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Halveer en ontpit de nectarines. Haal de druiven van de tros. Pel de knoflook, verwijder de kiem en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de hindefilet 5 minuten aan alle kanten. Voeg de boter in blokjes en het fruit toe en bak nog 5 minuten. Kruid met peper en zout. Haal de hindefilet en het fruit uit de pan. Strooi er de knoflook en roze peper over, dek af met aluminiumfolie en laat rusten. Blus de pan op hoog vuur met de cognac en schraap de bakresten los met een houten lepel. Versnij de hindefilet. Verdeel over vier borden samen met het fruit. Lepel er de saus over en serveer meteen.