Hindebiefstuk met gebakken spruiten, uiensaus en aardappelchips

Voor 4 personen
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 5 dl zonnebloemolie
  • zout
  • 2 uien
  • boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 el suiker
  • 5 cl witte azijn
  • 2,5 dl bruine fond
  • peper
  • 1 kg spruiten
  • 1 kl natriumbicarbonaat
  • 4 hindebiefstukken (±150 g elk)
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakken van 1 mm dik. Frituur tot chips in hete zonnebloemolie. Laat uitlekken en kruid met zout.
  2. Snij voor de saus de uien grof en stoof ze zacht in boter met de fijngehakte knoflook. Bestrooi met de suiker en laat licht karamelliseren. Blus met azijn en bevochtig met bruine fond. Kook de saus gaar op zacht vuur en kruid met peper en zout.
  3. Blancheer de spruiten 5 minuten in licht gezouten kokend water met het natriumbicarbonaat. Giet af en laat uitlekken. Snij middendoor en bak gaar op middelmatig vuur in boter. Kruid bij.
  4. Bak de hindebiefstukken saignant in boter. Kruid met peper en zout. Serveer met de spruiten, uiensaus en aardappelchips.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content