Ingrediënten - voor 4:

225 g veenbessen

125 g suiker

0,5 dl eau de vie van vruchten

500 g spruitjes

500 g filet van hert (of ree)

1 tl cacaopoeder, 50 g boter

1 el olie

0,5 dl goede wijnazijn

Bereidingswijze:

Laat de veenbessen uitlekken en stoof 15 minuten op matig vuur met de suiker en eau de vie. Hou opzij.

Blancheer de spruitjes 15 minuten in kokend gezouten water. Giet af, halveer de spruitjes en hou opzij.

Kruid de hertenfilet aan beide kanten met het cacaopoeder, peper en zout. Smelt 30 g boter en de olie in een stoofpan en bak het hert in 5 à 6 minuten rondom goudbruin. Dek de pan half af, zet het vuur lager en laat nog 10 minuten bakken.

Leg de hertenfilet op een warme schotel en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Blus het bakvocht met de wijnazijn en voeg de veenbessen, de rest van de boter en de spruitjes toe. Schep goed door elkaar en laat zachtjes doorwarmen.

Schik het geheel rond de hertenfilet en serveer meteen.

Ingrediënten - voor 4:225 g veenbessen125 g suiker0,5 dl eau de vie van vruchten500 g spruitjes500 g filet van hert (of ree)1 tl cacaopoeder, 50 g boter1 el olie0,5 dl goede wijnazijnBereidingswijze:Laat de veenbessen uitlekken en stoof 15 minuten op matig vuur met de suiker en eau de vie. Hou opzij.Blancheer de spruitjes 15 minuten in kokend gezouten water. Giet af, halveer de spruitjes en hou opzij.Kruid de hertenfilet aan beide kanten met het cacaopoeder, peper en zout. Smelt 30 g boter en de olie in een stoofpan en bak het hert in 5 à 6 minuten rondom goudbruin. Dek de pan half af, zet het vuur lager en laat nog 10 minuten bakken.Leg de hertenfilet op een warme schotel en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.Blus het bakvocht met de wijnazijn en voeg de veenbessen, de rest van de boter en de spruitjes toe. Schep goed door elkaar en laat zachtjes doorwarmen. Schik het geheel rond de hertenfilet en serveer meteen.