Ingrediënten

  • 300 gr venusschelpen (gooi exemplaren weg die open blijven staan als je er een flinke tik op geeft)
  • 2 lente-uien, in de lengte gehalveerd en daarna in stukken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theel. Koreaanse sojabonenpasta of miso
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, in dunne reepjes
  • zeezout
  • gekookte rijst, voor erbij

Boen de venusschelpen schoon onder koud stromend water om eventueel vuil en zand te verwijderen. Gooi exemplaren weg die open blijven staan als je er een flinke tik op geeft.

Doe de venusschelpen met 1,2 liter water in een pan, doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Schuim het kookvocht af, zet het vuur laag en laat de venusschelpen 5 minuten zachtjes koken tot ze opengaan.

Voeg de lente-ui, de knoflook, de sojabonenpasta en de chilipeper toe. Proef en breng de soep zo nodig op smaak met zout (waarschijnlijk is hij al zout genoeg dankzij de venusschelpen en de sojabonenpasta).

Breng de soep vlak voor het serveren weer kort aan de kook, haal de pan van het vuur en serveer de soep direct. Geef er gekookte rijst bij.

Uit: Onze Koreaanse keuken, Jordan Bourke & Rejina Pyo (LM Books, 24,99 euro)

Boen de venusschelpen schoon onder koud stromend water om eventueel vuil en zand te verwijderen. Gooi exemplaren weg die open blijven staan als je er een flinke tik op geeft.Doe de venusschelpen met 1,2 liter water in een pan, doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Schuim het kookvocht af, zet het vuur laag en laat de venusschelpen 5 minuten zachtjes koken tot ze opengaan. Voeg de lente-ui, de knoflook, de sojabonenpasta en de chilipeper toe. Proef en breng de soep zo nodig op smaak met zout (waarschijnlijk is hij al zout genoeg dankzij de venusschelpen en de sojabonenpasta). Breng de soep vlak voor het serveren weer kort aan de kook, haal de pan van het vuur en serveer de soep direct. Geef er gekookte rijst bij.