Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 1 kg wortelen
  • 1 kop griessuiker
  • 2 koppen melk
  • Â1/2 theelepel kardemompoeder
  • 2 koffielepels citroenschil (zeste)
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem

Voor de versiering:

  • Pistachenoten
  • Rozijnen
  • Amandelen
  • Verse koriander

Maak de wortelen schoon, snijd in grove stukjes en kook het beetgaar in de melk waaraan de suiker, kardemom en citroenschil zijn toegevoegd. Giet door een zeef en houd de melk apart. Smelt de boter en roer er de bloem onder. Laat even bakken en meng er de wortelen onder. Laat 2 minuten zachtjes bakken. Giet de melk bij de wortelen en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen. Versier met noten, rozijnen en verse koriander en geef er knapperig brood bij.

Maak de wortelen schoon, snijd in grove stukjes en kook het beetgaar in de melk waaraan de suiker, kardemom en citroenschil zijn toegevoegd. Giet door een zeef en houd de melk apart. Smelt de boter en roer er de bloem onder. Laat even bakken en meng er de wortelen onder. Laat 2 minuten zachtjes bakken. Giet de melk bij de wortelen en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen. Versier met noten, rozijnen en verse koriander en geef er knapperig brood bij.