Heilbot met ansjovis en artisjokpuree

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 mooie plakken heilbot

2-3 grote el boter

peper en zout

sancho of Japanse citroenpeper

4 artisjokken

2 el gemalen parmezaan

1 el olijfolie

3 el room

15 ansjovisjes

3 rijpe trostomaten

50 ml balsamicoazijn

50 ml geroosterde pijnboompitten

200 ml (hete) olijfolie

peper en zout

1 el katsuobushi (gedroogde bonitovlokken)

Garnering:

kerstomaatjes

blokjes artisjok

ansjovisjes

Kruid de vis aan beide zijden met peper, zout en een snuifje sanshopeper. Gaar de vis gedurende 15 minuten in de oven op 50°C. Of laat hem in een pan waarin de boter net gesmolten is, ongeveer 2 tot 3 minuten op elke kant zachtjes garen.

Kook de artisjokken ca. 40 minuten in gezouten water. Controleer de gaarheid met een naald. Koel af met ijswater. Verwijder het hooi en de blaadjes en pureer de harten met de parmezaan, olijfolie en room heel fijn in de blender.

Pureer de ansjovis met de tomaten, balsamico en olijfolie tot een gladde coulis. Kruid met peper en zout en warm lichtjes op.

Breng een lepel artisjokpuree aan op het bord, plaats daarop de vis en werk af met bonitovlokken. Garneer met partjes kerstomaat (op tros), blokjes artisjok, een streepje coulis en opgerolde ansjovis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content