Voor 4:
4 mooie plakken heilbot
2-3 grote el boter
peper en zout
sancho of Japanse citroenpeper
4 artisjokken
2 el gemalen parmezaan
1 el olijfolie
3 el room
15 ansjovisjes
3 rijpe trostomaten
50 ml balsamicoazijn
50 ml geroosterde pijnboompitten
200 ml (hete) olijfolie
peper en zout
1 el katsuobushi (gedroogde bonitovlokken)
Garnering:
kerstomaatjes
blokjes artisjok
ansjovisjes
Kruid de vis aan beide zijden met peper, zout en een snuifje sanshopeper. Gaar de vis gedurende 15 minuten in de oven op 50°C. Of laat hem in een pan waarin de boter net gesmolten is, ongeveer 2 tot 3 minuten op elke kant zachtjes garen.
Kook de artisjokken ca. 40 minuten in gezouten water. Controleer de gaarheid met een naald. Koel af met ijswater. Verwijder het hooi en de blaadjes en pureer de harten met de parmezaan, olijfolie en room heel fijn in de blender.
Pureer de ansjovis met de tomaten, balsamico en olijfolie tot een gladde coulis. Kruid met peper en zout en warm lichtjes op.
Breng een lepel artisjokpuree aan op het bord, plaats daarop de vis en werk af met bonitovlokken. Garneer met partjes kerstomaat (op tros), blokjes artisjok, een streepje coulis en opgerolde ansjovis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier