Hazenrug met zijn civet

Rabbit. Raw rabbit slices with spices garlic kitchen utensil,fork and butcher. Hunting cuisine. © Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Verrassende pakjes met hazenpeper sieren de borden tijdens deze feestelijke maaltijd.

Verrassende pakjes met hazenpeper sieren de borden tijdens deze feestelijke maaltijd.

Voor 4 personen

2 hazen

2 soeplepels hazenbloed

2 dl kalfsfond

1 rol fijn brickdeeg

een weinig gesmolten boter

Voor de marinade:

een fles rode wijn

tijm

laurier

2 teentjes knoflook

2 uien

2 wortels

1 koffielepel jeneverbessen

Bereiding

1. Versnijd de hazen: maak de boutjes, schouder en rug los. Ontbeen de rug. Marineer de bouten en schouders in een mengeling van een fles rode wijn, tijm, laurier, gepelde teentjes knoflook, grof gesneden uien en wortels, een koffielepel jeneverbessen, 2 soeplepels hazenbloed en 2 dl kalfsfond.

2. Dep na een nacht het vlees af en laat kleuren in wat boter. Leg de bouten en schouders vervolgens in een stevige kookpot met enkele groentjes uit de marinade. Zeef de rest van de marinade over het vlees. Laat alles op een zacht vuurtje garen gedurende ongeveer 3 uur.

3. Laat afkoelen en haal het vlees van de beentjes. Laat de bekomen fond met de kalfsfond inkoken tot een mooie saus. Bind met een weinig hazenbloed en een nootje koude boter. Zeef de saus. Doe een beetje van de saus bij de civet (hazenpeper) en laat opstijven.

4. Maak pakjes met het brickdeeg en de hazenpeper. Smeer in met gesmolten boter. Bak de pakjes gedurende ongeveer 10 minuten. Bak de filets van de hazenrug kort in wat boter in een oven van 220 °C.

5. Dien de versneden rug en de pakjes op met een puree van sinaasappel en gebakken bospaddestoelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content