Hazenrug met schorseneren en parmaham en loempia met bospaddestoelen

© Getty

Hazenrug en loempia met bospaddestoelen is een recept van chef Ly Che Cuong (De Drie Biggetjes).

Voor 4 personen
  • 2 hazenruggen
  • 500 g schorseneren
  • 50 g parmaham
  • 4 tofuvellen
  • 200 g gemengde bospaddestoelen
  • eierdooier
  • prei
Saus
  • afval van hazenrug
  • 1 kl gehakte roze sjalot
  • 2 el kalfsjus
  • 1 dl witte wijn
  • 1 el geconcentreerde oestersaus
  • 2 el wilde veenbessen
  • 1 kl gehakte verse dragon
  • 1 kl gehakte peterselie
Bereiding
  1. De filets lossnijden van de ruggen en de beenderen in grove stukken hakken. Het afval van de hazenrug stoven in boter, bevochtigen met witte wijn, twee minuten laten koken en kalfsjus en oestersaus toevoegen. Nogmaals twee minuten koken en zeven.
  2. De saus voor het opdienen aan de kook brengen, kruiden met peper, zout en suiker en op het laatst verse gehakte dragon en veenbessen toevoegen. De filets kruiden met peper en zout en kleuren in olie. Twee minuten op laag vuur laten garen.
  3. De schorseneren schillen, wassen, in spaghetti trekken en twee minuten stomen. De parmaham in reepjes snijden en stoven in een pan met boter. De spaghetti van schorseneren toevoegen, ƃĀ©ĆƒĀ©n minuut laten stoven en afwerken met gehakte peterselie.
  4. De paddestoelen schoonmaken. Een fijngesnipperde sjalot in een pan met boter stoven en de bospaddestoelen toevoegen. Kruiden met zout en peper en kort laten stoven.
  5. Hoopjes paddestoel op de tofuvellen leggen en dichtvouwen als loempia’s. De loempia’s bestrijken met een mengsel van eierdooier en een weinig water, vastbinden met een koordje van prei en 1 minuut kleuren in een pan met olie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content