Hazenrug met schorseneren en parmaham en tofoeloempia met bospaddestoelen

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 hazenruggen

500 g schorseneren

50 g parmaham

4 tofoevellen (Chinese winkel)

200 g gemengde bospaddestoelen

eierdooier

preikoordjes

Saus:

afval van hazenrug

1 koffielepel gehakte roze sjalot

2 el kalfsjus

1 dl witte wijn

1 el geconcentreerde oestersaus (Chinese winkel)

2 el wilde veenbessen

1 koffielepel gehakte verse dragon

1 koffielepel gehakte peterselie

De filets lossnijden van de ruggen en de beenderen in grove stukken hakken. Het afval van de ruggen stoven in boter, bevochtigen met witte wijn, twee minuten laten koken en kalfsjus en oestersaus toevoegen. Nogmaals twee minuten koken en zeven. De saus voor het opdienen aan de kook brengen, kruiden met peper, zout en suiker en op het laatst verse gehakte dragon en veenbessen toevoegen.

De filets kruiden met peper en zout en kleuren in olie. Twee minuten op laag vuur laten garen.

De schorseneren schillen, wassen, in spaghetti trekken en twee minuten stomen. De parmaham in reepjes snijden en stoven in een pan met boter. De spaghetti van schorseneren toevoegen, één minuut laten stoven en afwerken met gehakte peterselie.

De paddestoelen schoonmaken. Een fijngesnipperde sjalot in een pan met boter stoven en de bospaddestoelen toevoegen. Kruiden met zout en peper en kort laten stoven. Hoopjes paddestoel op de tofoevellen leggen en dichtvouwen als loempia’s. De loempia’s bestrijken met een mengsel van eierdooier en een weinig water, vastbinden met een koordje van prei en 1 minuut kleuren in een pan met olie. De verschillende elementen zoals op de foto samenbrengen op het bord.

Recept: Ly Che Cuong – De Drie Biggetjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content