Ingrediënten

Voor 1 persoon:

  • 1 el losse thee (earl grey)
  • 50 ml ananassap
  • 1 el citroensap
  • 50 ml single malt whisky
  • 1 el rietsuikersiroop
  • 6 ijsblokjes

Breng 200 ml water aan de kook en voeg de thee toe. Laat 10 minuten afgedekt infuseren. Zeef de thee en zet koel weg. Doe 50 ml earl grey in een cocktailshaker met het ananas- en citroensap, de whisky en siroop. Voeg 2 ijsblokjes toe en shake goed. Giet in een longdrinkglas met de resterende ijsblokjes en serveer.

Tip: voor een niet-alcoholische versie van deze cocktail laat u de whisky weg en vermeerdert de hoeveelheid thee en ananassap.

Breng 200 ml water aan de kook en voeg de thee toe. Laat 10 minuten afgedekt infuseren. Zeef de thee en zet koel weg. Doe 50 ml earl grey in een cocktailshaker met het ananas- en citroensap, de whisky en siroop. Voeg 2 ijsblokjes toe en shake goed. Giet in een longdrinkglas met de resterende ijsblokjes en serveer.Tip: voor een niet-alcoholische versie van deze cocktail laat u de whisky weg en vermeerdert de hoeveelheid thee en ananassap.