Havermoutroom met aalbessenpasta en rozengelei
Voor 4:
Voor 4:
40 g havermoutvlokken
2 el suiker
3 dl slagroom
1 el poedersuiker
2 el rozenlikeur
4 flinke el rozengelei of -confit
125 g rode aalbessen
Voor de aalbessenpasta:
250 g rode aalbessen
50 g boter
250 g suiker
3 grote eieren
Maak eerst de aalbessenpasta: verwarm de aalbessen tot ze zacht zijn. Pureer en zeef de bessen, voeg de suiker en boter toe. Klop de eieren los en zeef over de bessen. Verwarm al roerend op een laag vuur tot een smeuïge pasta ontstaat. Zet 3 u. koel weg.
Rooster de havermout, voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Koel af. Klop de slagroom op met de poedersuiker en rozenlikeur. Verdeel de rozengelei en aalbessen over 4 glazen of kommetjes. Schep driekwart van de havermout en 4 el aalbessenpasta (bewaar de rest in de koelkast) onder de slagroom. Lepel over de aalbessen. Werk af met de rest van de havermout en werk af met een trosje gesuikerde aalbessen.
Tip: voor gesuikerde aalbessen, bestrijkt u de bessen eerst met eiwit en bestuift ze nadien royaal met suiker tot de bessen volledig bedekt zijn. Laat drogen voor u ze gebruikt. Geef eventueel haverkoekjes bij dit gerechtje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier