Ingrediënten

  • 60 g boekweitbloem
  • 90 g kikkererwtenmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper, gemalen
  • 1 flinke snuf zout
  • 1 tl sumak
  • 1 ei plus twee om te pocheren
  • 100 ml water
  • 1 el kokosboter, gesmolten plus wat extra om je wafelijzer in te vetten
  • 1 scheutje azijn
  • 1 handje bladpeterselie
  • 1 avocado in partjes

Bereiding

  1. Meng in een kom boekweitbloem, kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout, peper en sumak. Roer goed door elkaar.
  2. Voeg dan het ei, water en de kokosboter toe. Roer goed door totdat je een glad beslag hebt.
  3. Smeer je wafelijzer in met (kokos)boter en bak de wafels gaar volgens de handleiding van jouw ijzer.
  4. Om een gepocheerd ei te maken breng je in een kleine steelpan water aan de kook. Giet er vervolgens een scheutje witte wijnazijn in en roer het water flink door, zodat er een minitornado in het water ontstaat. Breek het ei vlak boven de minitornado open, en kom er verder niet meer aan. Laat het ei 3,5 minuut koken en haal het dan, met een schuimspaan, voorzichtig uit de pan.
  5. Leg het ei bovenop de wafel en snijd voorzichtig in. Maak de wafel af met een paar schijfjes avocado, wat peterselie en een beetje extra peper en zout.

Uit: Good morning, Food bandits (LM Books, 19,95 euro)

Uit: Good morning, Food bandits (LM Books, 19,95 euro)