
Hartige taart met kip en schorseneren
Voor 8:
Voor 8:
1 hoevekip van ca. 1,5 kg
een klontje boter
8 ongepelde tenen knoflook
2 dl droge witte wijn
2 dl gevogeltebouillon
500 g schorseneren
azijn
melk
1 el bloem
3 takjes peterselie
enkele sprietjes bieslook
500 g bladerdeeg
1 ei (optie)
peper en zout
Snij de kip in stukjes. Kruid met peper en zout en bak goudbruin in boter. Voeg de knoflook toe, dek af en stoof op een laag vuur. Voeg nog wat boter toe en blus de pan met 1 dl witte wijn. Laat inkoken. Voeg de rest van de wijn toe en laat weer inkoken. Pas nog tweemaal hetzelfde procédé toe met de bouillon (bewaar een scheutje voor de schorseneren).
Schil de schorseneren en was ze grondig in water met azijn. Snij in stukken van 7 à 8 cm. Kook de schorseneren in water met melk. Laat uitlekken en bak kort in boter. Kruid met peper en zout en blus de pan met bouillon. Voeg de gestoofde kip toe. Hak de peterselie en het bieslook fijn. Meng met de kip.
Bekleed een bakvorm met twee derde van het deeg, verdeel er de vulling over en dek af met de rest van het deeg. Bestrijk eventueel met ei en bak 40 min. op 180°C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier