Hartige paprikasoep met spekjes

© Getty
Voor 4 personen
  • 5 rode paprika’s
  • 1 l gevogeltefond (of 5 blokjes kippenbouillon)
  • 3 grote uien
  • 5 boterhammen
  • 2 l water
  • 1 potje smeerkaas
  • enkele sneden spek (gerookt of gezouten)
  • 2 el gehakte peterselie
Bereiding
  1. Het spek in reepjes snijden en krokant bakken. Paprika’s en uien schoonmaken en in stukjes snijden. De boterhammen in blokjes snijden.
  2. De versneden groenten met het brood, de bouillon en het water aan de kook brengen en kort laten doorkoken. Alles met de staafmixer pureren.
  3. De smeerkaas toevoegen en met de soep tot een gladde massa mixen. De spekjes in het midden van warme borden schikken en overgieten met hete paprikasoep. Bestrooien met gehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content