Voor het deeg:
150 g bloem
20 g suiker
120 g gezouten boter
1 eigeel
Voor de vulling:
1 sjalot
1 el olijfolie
100 g wortel
1 appel
2 cm gember
enkele takjes tijm
peper en zout
Maak snel een deeg door alle ingrediënten samen te voegen en te kneden tot een bal. Zet 30 min. in koelkast en rol daarna uit. Snij blaadjes uit door een herfstblad op het uitgerolde deeg te leggen en langs de contouren te snijden met een scherp mes.
Stoof de sjalot in wat olie. Snij de wortel en de appel in stukjes, rasp de gember. Laat samen met de sjalot 10 min. stoven. Leg wat vulling in het midden van elk blad en bedek met een tweede blad. Druk de zijkanten goed aan en trek nerven op het blad met behulp van een scherp mes.
Bak de koekjes 30 min. in een voorverwarmde oven op180°. Laat de muffins afkoelen voor u ze uit de bakvorm haalt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier