Haringtartaar met tomaat en lente-ui

  • Moeilijkheid

4 zoute haringen

Alternatief: gerookte zalm

2 lente-uitjes

3 zongedroogde tomaatjes

4 eetlepels fijngehakte peterselie

Â1/2 eetlepel kappertjes

2 eetlepels halvanaise

peper

zout

Snij de lente-uitjes en de tomaatjes zo fijn mogelijk. Hak de kappertjes grof. Meng de peterselie, lente-ui, zongedroogde tomaatjes en kappertjes. Roer de halvanaise erdoorheen. Snijd de haringen in kleine blokjes en meng dit door het groentenmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Zet in het midden van vier bordjes een ringvorm (doorsnede ca. 5-6 cm, een kopje kan ook). Schep de haringtartaar erin en druk dit goed aan. Verwijder de vorm voorzichtig. Serveer met sneetjes geroosterd meergranen brood en roomboter.

Wijntip: De gedroogde tomaatjes geven de zoute haring iets zoets. Een milddroge Pinot Gris d’Alsace voelt zich daarbij thuis.

Recept: Nederlands Visbureau

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content