Ingrediënten

  • 4 nieuwe haringen
  • 2 eetlepels appelsap
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • zout
  • peper
  • kerriepoeder
  • 5 eetlepels slaolie
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 grote stevige appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g gemengde salade

Meng het appelsap met de azijn, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper, Â1/2 theelepel kerriepoeder en de olie.

Snijd de lente-uitjes in ringen. Schil en halveer de appel. Verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en besprenkel deze met citroensap. Snijd de haringen in stukjes.

Hussel de salade, de appel, de uiringetjes, de dressing en de stukjes haring door elkaar. Verdeel de salade over vier borden.

Direct serveren! Roggebrood smaakt hier heerlijk bij.

Recept: Nederlands Visbureau

Meng het appelsap met de azijn, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper, Â1/2 theelepel kerriepoeder en de olie. Snijd de lente-uitjes in ringen. Schil en halveer de appel. Verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en besprenkel deze met citroensap. Snijd de haringen in stukjes. Hussel de salade, de appel, de uiringetjes, de dressing en de stukjes haring door elkaar. Verdeel de salade over vier borden. Direct serveren! Roggebrood smaakt hier heerlijk bij.Recept: Nederlands Visbureau