Hapjesduo van goudappeltjes met garnaal en rode biet met heilbot

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

2 goudappeltjes (dwergpompoenen uit de speciaalzaak of zelfgekweekt)

200 g versgepelde garnaal

1 à 2 el mayonaise

kruiden (kerriemengsel of milde paprika, vers basilicum)

een borreltje eau-de-vie

1 jonge rode biet

specerijen (10 witte peperbollen, 2 kruidnagels, 1 steranijs)

4 plakjes gerookte heilbot

mengeling van mosterd, honing en zoete wijn (type Monbazillac)

enkele bieslookstengels

Prik de twee ‘appeltjes’ in en laat 20 minuten stomen of koken. Laat afkoelen, snij open, verwijder de zaden. Haal het zachte, wat draderige vlees uit en doe in een schaal. Meng met mayonaise, eau-de-vie, garnaal, een snuif zout en de kruiden. Het mengsel moet smeuïg maar niet nat zijn.

Kook of stoom de biet 1 uur, verwijder de schil. Laat afkoelen, snij in 4 plakjes van 5 mm dik. Roer een dikvloeibare mosterdsaus van de aangegeven ingrediënten. Overgiet een plakje biet met mosterdsaus, bedek met heilbot en versier met bieslook. Schik de twee gerechtjes op een hapjesbord en dien fris op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content