Ingrediënten

Voor 4 :

  • 2 goudappeltjes (dwergpompoenen uit de speciaalzaak of zelfgekweekt)
  • 200 g versgepelde garnaal
  • 1 à 2 el mayonaise
  • kruiden (kerriemengsel of milde paprika, vers basilicum)
  • een borreltje eau-de-vie
  • 1 jonge rode biet
  • specerijen (10 witte peperbollen, 2 kruidnagels, 1 steranijs)
  • 4 plakjes gerookte heilbot
  • mengeling van mosterd, honing en zoete wijn (type Monbazillac)
  • enkele bieslookstengels

Prik de twee 'appeltjes' in en laat 20 minuten stomen of koken. Laat afkoelen, snij open, verwijder de zaden. Haal het zachte, wat draderige vlees uit en doe in een schaal. Meng met mayonaise, eau-de-vie, garnaal, een snuif zout en de kruiden. Het mengsel moet smeuïg maar niet nat zijn.

Kook of stoom de biet 1 uur, verwijder de schil. Laat afkoelen, snij in 4 plakjes van 5 mm dik. Roer een dikvloeibare mosterdsaus van de aangegeven ingrediënten. Overgiet een plakje biet met mosterdsaus, bedek met heilbot en versier met bieslook. Schik de twee gerechtjes op een hapjesbord en dien fris op.

Prik de twee 'appeltjes' in en laat 20 minuten stomen of koken. Laat afkoelen, snij open, verwijder de zaden. Haal het zachte, wat draderige vlees uit en doe in een schaal. Meng met mayonaise, eau-de-vie, garnaal, een snuif zout en de kruiden. Het mengsel moet smeuïg maar niet nat zijn. Kook of stoom de biet 1 uur, verwijder de schil. Laat afkoelen, snij in 4 plakjes van 5 mm dik. Roer een dikvloeibare mosterdsaus van de aangegeven ingrediënten. Overgiet een plakje biet met mosterdsaus, bedek met heilbot en versier met bieslook. Schik de twee gerechtjes op een hapjesbord en dien fris op.