Hang Jan Aab (eend met amandelen, China)

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

500 g eendenvlees in eenhapsbrokjes gesneden

1 soeplepel geraspte gember

1 theelepel zout

1/2 dl arachideolie

2 lenteuitjes, in stukken van 1 cm gesneden

1 theelepel suiker

35 ml sojasaus

150 g peultjes (of 2 dl gekookte doperwtjes)

2 dl geroosterde amandelen

2 theelepels maƃĀÆszetmeel

0,5 dl bouillon

0,5 dl droge sherry

Wrijf de stukken eend in met gember, zout en olie. Laat het vlees een half uur marineren. Verhit de rest van de olie in een pan op hoog vuur. Doe de eend en de uitjes in de pan en bak ze al roerend anderhalve minuut. Voeg de suiker en de sojasaus toe en laat alles nog een halve minuut bakken. Voeg de erwtjes en de amandelen toe. Bak die nog een minuut mee. Los het maƃĀÆszetmeel op in de koude bouillon en sherry. Giet de oplossing in de pan en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Laat alles nog een halve minuut zachtjes doorkoken. Opdienen, eventueel met gestoofde selder en gebakken rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content