Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 el mascarpone
  • 2 el geraspte mierikswortel
  • 2 el volle melk
  • versgemalen witte peper
  • sojasaus naar smaak
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uien
  • 1/3 bos koriander
  • 600 g gemengd gehakt (kalf-varken)
  • boter
  • 4 broodjes
  • 1 bos waterkers
  • 1 tomaat
  • gemengde groene kruiden (dille, basilicum, bieslook)

Meng voor de saus de mascarpone met de mierikswortel en de melk. Kruid met peper en sojasaus. Snij de paprika in kleine dobbelstenen, hak de lente-ui en de koriander fijn. Meng onder het gehakt. Vorm er hamburgers van en bak gaar in boter.

Leg tussen de broodjes, samen met waterkers, plakken tomaat en groene kruiden. Leg er een royale eetlepel van de dikke saus op en serveer.

Meng voor de saus de mascarpone met de mierikswortel en de melk. Kruid met peper en sojasaus. Snij de paprika in kleine dobbelstenen, hak de lente-ui en de koriander fijn. Meng onder het gehakt. Vorm er hamburgers van en bak gaar in boter. Leg tussen de broodjes, samen met waterkers, plakken tomaat en groene kruiden. Leg er een royale eetlepel van de dikke saus op en serveer.