Half gekonfijte tomaat met een coulis van bessen
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
4 gele tomaten
250 g kristalsuiker
1 l water
aromatische kruiden : tijm, rozemarijn, lavendel en oregano
Sorbet van oregano :
1 l water
80 g glucose
80 g suiker
10 g trimoline (te koop in de banketbakkerswinkel)
1 bos oregano
Coulis van wilde bessen :
300 g wilde bessen, 80 g kristalsuiker
Om de tomaten te konfijten maakt men een siroop van water en suiker. Het water verwarmen zodat de suiker oplost. De aromatische kruiden in de siroop laten trekken. De siroop op 60 graden brengen en de tomaten tien minuten pocheren. De pan van het vuur nemen en de siroop met de tomaat laten afkoelen. De sorbet bereiden. De suiker met water en glucose koken en trimoline toevoegen. De oregano gedurende een uur in de suikersiroop laten trekken. De siroop zeven en in een machine tot sorbet draaien. De coulis bereiden. De wilde bessen met suiker bestrooien, in de oven zetten en laten openspringen. De bessen uit de oven halen, mixen en zeven. De tomaten op keukenpapier uitlekken en in het midden van de borden schikken. Versieren met coulis. De sorbet afzonderlijk in een zilveren pot serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier