Nodig voor vier :
1 kip van 1,5 kg (bij voorkeur een Mechelse koekoek)
150 g spek
2 grote uien
10 zilveruitjes,
2 teentjes knoflook
4 wortelen
200 g champignons
laurier
tijm
peper
zout
3/4 l rode wijn
bloem
cognac
De kip in stukken snijden en de delen bestrooien met zout en peper. Het spek in blokjes snijden. De stukken kip en het spek bakken in hete boter. De wortelen schoonmaken en in schijfjes snijden. De uien en de knoflook pellen en versnipperen. De wortelen en de uien kort meebakken. Na 10 minuten de wijn, het laurierblad en het knoflook toevoegen. Aan de kook brengen en drie kwartier laten pruttelen onder deksel. Na een kwartier de zilveruitjes toevoegen. De kip uit de pan nemen en het kookvocht zeven. De champignons in de saus gaarkoken. De saus binden met bloem en op smaak brengen met cognac, zout en peper. De stukken kip terug in de saus leggen en het vlees opdienen in de pan.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier