Guacamole met tijgergarnalen, meloen en espuma van tomaat

  • Moeilijkheid

Nodig voor 6 pers:

2 rijpe avocado’s

1 sjalotje

2 limoenen

Â1/4 bosje koriander

1 tomaat

40 g roquette-sla

12 tijgergarnalen (black tiger)

peper en zout

1 rijpe cavaillon-meloen

olijfolie

Voor de espuma:

200 g sap van gepureerde en gezeefde tomaten

cayennepeper

6 cl room

2 g gelatine

60 g eiwit

Snijd voor de guacamole de avocado’s in twee delen. Verwijder de grote pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Daarna fijnprakken met een vork, en breng op smaak met fijngehakte sjalotjes, in dobbelsteentjes gesneden tomaat, limoensap, koriander, peper, zout en olijfolie.

Kruid voor de espuma het tomatensap met cayennepeper en zout. Warm de room op en los er de geweekte gelatine blaadjes in op. Voeg eiwitten en room toe aan het sap en meng alles goed. Vul de slagroomspuit met de massa en laat goed koud worden.

Pel de tijgergarnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd ze in de lengte in twee delen, en bak ze kort gaar in olijfolie met een teentje look. Maak kleine bolletjes van de meloen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content