Grote garnalen met witte bonen en tomaten

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

24 scampi’s of gamba’s

Marinade :

2 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt

40 g gesmolten boter

3 eetlepels witte wijn

1 eetlepel citroen- of limoensap

zout

peper

een vleug cayennepeper

Bonen :

500 g witte bonen (gekookte, uitgelekte gedroogde witte bonen)

4 in blokjes gesneden ontvelde tomaten

1 eetlepel fijngehakte verse rozemarijn

2 teentjes knoflook

1 theelepel mosterd

een scheutje aceto balsamico,

2 eetlepels olijfolie van koude persing

zout

peper

Versiering :

Rozemarijn

Koriandergremolata :

10 g fijngehakte verse korianderblaadjes

2 eetlepels versgeraspte citroenschil

1 theelepel versgeraspte sinaasappelschil

1 theelepel fijngehakte knoflook

Verwijder het pantser en eventueel het darmkanaaltje van de scampi’s of reuzengarnalen. Snijd de staarten langs de rug van kop naar staart bijna door. Doe de staarten in een kom en voeg gehakte knoflook, gesmolten boter, witte wijn, citroen- of limoensap, peper, zout en cayennepeper toe. Roer alles door elkaar en laat 15 minuten marineren. Kook de voorgeweekte bonen in water. Giet het water af en kruid met zout. Snijd de tomaten in blokjes. Bak de scampi’s of gamba’s in een pan met antikleeflaag (of onder de grill). Verwijder de staarten uit de pan en voeg olijfolie, fijngehakte rozemarijn, knoflook, mosterd, aceto balsamico, de blokjes tomaat en de resterende marinade toe. Laat alles kort stoven en meng met de bonen. Verdeel de bonen met tomaten over vier warme borden. Schik op iedere portie vier scampi’s of gamba’s en versier met koriandergremolata en rozemarijn.

De gedroogde bonen weken in tienmaal zoveel water, waarbij het water op 4 uur tijd minstens 3 keer moet ververst worden.

Koriandergremolata bereidt men door de aangegeven ingrediënten in een kom te mengen en enkele uren afgesloten in de koelkast te bewaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content